Visie

Een belangrijke voorwaarde voor een gezond en gelukkig leven is het evenwicht tussen twee fundamentele verlangens.  Aan de ene kant wil je vorm geven aan je eigen spoor en dromen.  Aan de andere kant wil je je verbonden voelen met gezin, vrienden, collega’s, zielsverwanten, … deel uitmaken van een groter geheel.

Het vinden van dit evenwicht is niet vanzelfsprekend. Als kind heb je voldoende liefde, bescherming, voeding, ondersteuning en ruimte nodig om te groeien tot een verantwoordelijk, betrokken en liefdevol mens.

Die groei kan belemmerd worden door een tekort aan één of meerdere basisbehoeften of door een ingrijpende gebeurtenis. Als reactie ga je meestal strategieën ontwikkelen om de situatie het hoofd te bieden. Je vecht tegen alles en iedereen, je verdooft je, je slooft je uit, je zondert je af, … Deze patronen die je als kind geholpen hebben om moeilijke situaties aan te kunnen, blijven ook als volwassene je leven bepalen. Ook al hebben ze vandaag geen nut meer.

Therapie zie ik als een plek waar je gewaar-zijn kan ontwikkelen in je eigen functioneren.  Waar je kan oefenen om je terug te verbinden met je oorspronkelijke levendigheid, elk moment opnieuw.